Privind pe fiecare-n parte,
Cum nu se dă bătut niciunul,
Te-ntrebi: ce oare îi desparte,
Când adevărul este unul?!''

joi, 21 martie 2013

Medierea pe intelesul tuturor

Dincolo de definitia data de lege, conform careia, “medierea reprezinta o modalitate de solutionare a conflictelor pe cale amiabila, cu ajutorul unei terte persoane specializate in calitate de mediator, in conditii de neutralitate, impartialitate, confidentialitate si avand liberul consimtamant al partilor”, aceasta procedura este o modalitate alternativa de solutionare a disputelor sau a conflictelor de tipul “castig-castig”. Ea presupune o negociere directa intre parti care  hotarasc de comun acord, asupra solutiilor .
La mediere se poate recurge atat în faza de judecată sau înaintea acesteia.
De ce sa decidă un judecător cum să se soluţioneze un conflict dintre tine şi o altă persoană când cel care soluţionează litigiul poţi fi chiar tu?
Cunoaşte altcineva problemele tale mai bine decât tine?
Cine poate găsi o soluţie mai bună pentru tine, o instanţă de judecată sau stă chiar în puterea ta să o găseşti?
Medierea îţi dă posibilitatea de a rezolva chiar tu împreună cu partea cu care te afli în conflict, toate neînţelegerile existente şi de a preîntâmpina apariţia altora.
Mediatorul, persoana specializată în soluţionarea conflictelor, este cel care prin neutralitate, imparţialitate şi confidenţialitate te ajută să reuşeşti. Acceptând medierea soluţionezi un conflict în cel mai scurt timp, reduci stresul inerent unor procese şi nu în ultimul rând economiseşti bani.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu